Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών 18ης και 25ης Μάη 2014

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και της 25ης Μάη του 2014 αναφέρει τα εξής:

«1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Η μάχη δόθηκε ενιαία σε όλη τη χώρα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 25ης Μάη, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τόσο στον πρώτο γύρο στις 18 Μάη, όσο και στο δεύτερο γύρο στις 25 Μάη.
Στις ευρωεκλογές, το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (6,1%) και ψήφους (347.817), σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό (4,5%) και τις ψήφους (277.227) του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές.

Επίσης κέρδισε τους δήμους σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία. Σημείωσε άνοδο και στις 13 περιφέρειες, φτάνοντας το 8,8% και 498.573 ψήφους. Άνοδο σημείωσε σε 214 δήμους και σε 50 δήμους το ποσοστό του ξεπέρασε το 10%.

Τα ποσοστά αυτά του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές - δημοτικές, εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους. Εκφράζουν επίσης, σ' ένα ποσοστό, αποδοχή της θεμελιακής θέσης του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Προκύπτει άμεσα η αναγκαιότητα της σύσφιξης των σχέσεων του Κόμματος, από την Κεντρική Επιτροπή έως την κάθε Κομματική Οργάνωση, με όλους αυτούς τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα, βρέθηκαν στο πλάι του ΚΚΕ, το ενίσχυσαν στις εκλογές.

Οι κομματικές οργανώσεις μαζί με τους φίλους και συνεργαζόμενους θα συζητήσουν συμπεράσματα και μια πλούσια πείρα που αποκτήθηκε μέσα από τη μάχη και ταυτόχρονα, τρόπους και στόχους οργάνωσης της πάλης, συσπείρωσης του λαού για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

2. Με το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου.
Το συνολικό αποτέλεσμα όμως δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού.
Αν και σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σε αυτήν την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό, ωστόσο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας περίπου τα ποσοστά του Ιούνη 2012, διαμορφώθηκε σε συνθήκες -κάτω από την πίεση της άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής-  ως δήθεν ανάσχεση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική. Ωστόσο η διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φέρνει σε πραγματική αντίθεση με την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από το λαό.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, κυρίως των ευρωεκλογών, δείχνει ότι στην πορεία αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού, που ξεκίνησε τον Ιούνη του ’12, ενισχύεται η τάση υποκατάστασης του αισθητά αποδυναμωμένου ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται ρευστή η κατάσταση ως προς την πορεία άλλων σοσιαλδημοκρατικών σχημάτων, πχ της «ΕΛΙΑΣ», που ήταν το βασικό εκλογικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συσπείρωσε ορισμένες δυνάμεις, όμως σε μικρότερο εκλογικό ποσοστό από τον Ιούνη του ’12, ενώ υποχώρησε σημαντικά το εκλογικό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ. Σε μεγάλο βαθμό ωφελήθηκε το νέο σχήμα του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», που εμφανίστηκε με περισσότερο ασαφή και θολά συνθήματα.

Αν και είναι θετική η τάση συσπείρωσης κυρίως νέων ψήφων υπέρ του ΚΚΕ, τα συνολικά εκλογικά αποτελέσματα δεν εκφράζουν μια σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Συνολικά υπάρχει πισωγύρισμα στη λαϊκή συνείδηση, μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση.

Η άρχουσα τάξη και το πολιτικό σύστημα διαθέτει ακόμα σοβαρές εφεδρείες «να αλλάζει ο Μανωλιός και να βάζει τα ρούχα του αλλιώς», με βάση τις ψήφους και τα προγράμματα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της «ΕΛΙΑΣ» και του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ».
Συνολικά είναι σε εξέλιξη η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, η δημιουργία νέων αναχωμάτων στη ριζοσπαστικοποίηση, κάτι που πρέπει συγκεκριμένα να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.

3. Χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέσα στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική προσμονή. Και αυτό γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές εξελίξεις και τη διαμόρφωση του συσχετισμού μεταξύ των κομμάτων της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης, την επόμενη ημέρα θα είναι παρόντα και απέναντι από το λαό τα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας και οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και ανάκαμψης του κεφαλαίου, που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία του λαού, δεν μπορούν να λύσουν τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα, όπως της ανεργίας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό και βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, όσο και αν προσπαθούν να τον εξωραΐσουν: Τα μεν κυβερνητικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την ψεύτικη υπόσχεση ότι οι επενδύσεις και η καπιταλιστική ανάκαμψη θα ανακουφίσουν το λαό, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με την αυταπάτη ότι θα αλλάξει την ΕΕ.

4. Η ναζιστική ΧΑ διατηρεί υψηλά ποσοστά. Το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους άλλους παράγοντες που ενίσχυσαν τη ΧΑ και τους οποίους επανειλημμένα έχει αναδείξει το ΚΚΕ, πρέπει να προστεθεί η στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους ψηφοφόρους της ΧΑ, που τους αντιμετώπισαν ως εκλογική πελατεία. Είναι άλλο πράγμα η απομόνωση της ΧΑ, με στόχο να χάσει λαϊκές ψήφους και άλλο η καιροσκοπική και επικίνδυνη τακτική των άλλων κομμάτων που καλλιεργούν λογική ανοχής και απενοχοποίησης, με σκοπό την αλίευση ψήφων. Το ΚΚΕ δεσμεύεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στο κίνημα, τους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές γειτονιές, τη νεολαία, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η στήριξη της ΧΑ από μηχανισμούς του συστήματος, από τμήματα του κεφαλαίου, από την πολιτική της ΕΕ.

5. Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι αρνητικό για τους λαούς. Αναδεικνύει την ανάγκη της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος και την ισχυροποίηση των ΚΚ και μαζικών λαϊκών κινημάτων, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Η διάχυτη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την πολιτική και τους θεσμούς της, που εκφράστηκε και με τη μαζική αποχή από τις ευρωεκλογές σε πολλά κράτη-μέλη, ως αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας των λαών της ΕΕ, αντί να αποκτά αντιμονοπωλιακό και αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, παγιδεύεται σε συντηρητικά, αντιδραστικά κόμματα, σε εθνικιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις, φασιστικές οργανώσεις, του λεγόμενου «ευρωσκεπτικισμού», τα οποία υπηρετούν επιδιώξεις διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου. Αυτά τα τμήματα του κεφαλαίου επιζητούν την αναμόρφωση της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ακόμη και με αποχώρηση χωρών από αυτήν, προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, την ένταξη σε κάποιας μορφής ιμπεριαλιστική συμμαχία. Συνεπώς δεν αποτελούν λύση για τους λαούς της Ευρώπης.

Ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχουν και τα κόμματα που συσπειρώνονται στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και Κομμουνιστικά Κόμματα που έχουν εγκαταλείψει την πάλη ενάντια στην ΕΕ και την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Τα κόμματα αυτά, με την πολιτική εξωραϊσμού της ΕΕ, τη συμβιβαστική στάση τους στο κίνημα, με τη συμμετοχή τους σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, ζημίωσαν το εργατικό - λαϊκό κίνημα στις χώρες τους, το οδήγησαν σε ήττα, αφήνοντας τους εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες εκτεθειμένους στο λαϊκισμό αντιδραστικών και φασιστικών κομμάτων.

6. Το κλίμα της αντιπαράθεσης, καλλιεργείται και εστιάζεται αμέσως μετά τις εκλογές, στην απόπειρα εγκλωβισμού στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση θα έχει τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα» εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στις παγίδες της αναμονής και του μικρότερου δήθεν κακού που παγιώνουν τον σημερινό αντιλαϊκό συσχετισμό.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών κλπ. Θα δυναμώσει τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, να ισχυροποιηθεί η αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση της πάλης και της συσπείρωσης δυνάμεων.

Με τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους θα δώσει μάχες για να αποκαλύψει στο λαό τα αντιλαϊκά σχέδια που εξυφαίνονται τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια. Θα αντιπαλέψει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών οργάνων που τη στηρίζουν.
Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κερδίσει έδαφος η αλληλεγγύη, η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους πολέμους που εξαπολύουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, σε βάρος των λαών, ιδιαίτερα σήμερα που καταγράφονται επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή, από την Θράκη και την Κύπρο, μέχρι τη Συρία και την Ουκρανία. Για να δυναμώνει η πάλη για το σοσιαλισμό, που θα απαλλάξει τους εργαζόμενους και τους λαούς από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δίνει προοπτική να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας και όλο το χρέος, ανατρέποντας τους ιδιοκτήτες του συσσωρευμένου πλούτου. Λαός κυρίαρχος, ικανός να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση, της εργατικής- λαϊκής εξουσίας, σημαίνει λαός ικανός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, να τον κάνει λαϊκή περιουσία για τη δική του ευημερία. Τότε γίνεται πράξη ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας υπέρ του λαού, οι σχέσεις με λαούς και χώρες αναπτύσσονται με κριτήριο το αμοιβαίο συμφέρον».

Κοινή δήλωση Υποψηφίων Δημάρχων Λαικής Συσπείρωσης Ν Μαγνησίας



Κοινή δήλωση των υποψηφίων Δημάρχων
με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Νομό Μαγνησίας


Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους που στήριξαν το συνδυασμό μας, στις Δημοτικές εκλογές αντιπαλεύοντας κάθε είδους πιέσεις, εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής έδωσαν ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης, ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης και από ανθρώπους που μέχρι χτες στήριζαν άλλους πολιτικούς χώρους.

Επίσης είναι θετικό ότι σε όλους τους Δήμους υπήρξε ανοδική τάση σε σχέση με τον Ιούνη του 2012, σε ορισμένους μάλιστα ξεπέρασε ψήφους και ποσοστά των τοπικών εκλογών του 2010.

Θα αξιοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, για την οργάνωση της πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο έχει τεθεί αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο, είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό υπεράσπισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και στο δεύτερο γύρο τους εκφραστές της κεντρικής πολιτικής και τους πειθαρχημένους στις κατευθύνσεις και οδηγίες της Ε.Ε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας.

Εξαρχής τοποθετηθήκαμε για το χαρακτήρα των εκλογών που έπρεπε να δοθεί με ενιαία κριτήρια και στις τρεις κάλπες.

Στη μάχη των ευρωεκλογών την ερχόμενη Κυριακή 25 Μάη δεν πρέπει να λείψει κανείς, ακόμη κι αυτοί που επέλεξαν να απέχουν την πρώτη Κυριακή. Η αποχή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας.

Στηρίξτε – δυναμώστε και στην Ευρωβουλή το ΚΚΕ, καμιά ψήφος να μη ξεστρατίσει, καμιά ψήφος να μη πάει χαμένη.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού, δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.


Νάνος Αποστόλης, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου
Κατσιαφούρης Νίκος, υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου
Μουτζούρης Κώστας, υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου
Παπαϊωάννου Αποστόλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου
Ραμαντάνης Μανώλης, υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου
Τσαπράζης Βασίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου
Τσόγκας Σάββας, υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού

Σταυροδοσία Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς Μουρεσίου



ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΤΗΣ
ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ


1.      Βασιλείου Σταύρος του Αποστόλου                            62
2.      Βογιατζάκη Αγγελική του Ιωάννη                               22
3.      Βουζαράς Ιωάννης του Ευαγγέλου                              26       
4.      Γεωργούδης Κυριαζής του Στέφανου                         101
5.      Γεωργούδης Χρήστος του Αλεξάνδρου                      24
6.      Ζήσης Νικόλαος του Δημητρίου                                  20
7.      Κομνηνός Βάιος του Φιλίππου                                    131
8.      Κουρελά Σοφία του Αλεξάνδρου                                 76
9.      Κουρελάς Τριαντάφυλλος (Λάκης)                            247
10. Κράββαρη Κερασία (Κική)                                           27
11. Λιάτσικου Σμαράγδα του Ιωάννη                                 44
12. Μπιφάνη Γεωργία του Μιχαήλ                                     24
13. Νάσιος Νικολάος του Αθανασίου                                 43
14. Παπουλάκης Περικλής του Γεωργίου                           30
15. Παπούλιας Κυριαζής του Νικολάου                            174
16. Πολυμέρου Ιωάννης του Παναγιώτη                             33
17. Σγούρας Κυριαζής του Αντωνίου                                   22
18. Σκαρλάτου Τριανταφυλλιά του Χριστόφορου              25
19. Σταυροπούλου Γεωργία του Βασιλείου                        37
20. Χιώτης Γεώργιος του Θεοφάνη                                     82       

Εκλογική Περιφέρεια Μουρεσίου

1.      Αγγέλικα Αικατερίνη του Ηλία                                     64
2.      Βόνζτος Ανδρέας του Κωνσταντίνου                            33
3.      Καρασταμάτη Κλεοπάτρα του Κων/νου                        5
4.      Καρκαλάς Γεώργιος του Αποστόλου                           88
5.      Κασίδης Οδυσσέας του Δημητρίου                              15
6.      Μανίνης Παντελής του Εμμανουήλ                             127
7.      Μελαχροινός Στέφανος του Ιωάννη                             39
8.      Πολυζώης Κωνσταντίνος του Νικολάου                      24
9.      Ρήγα Βασιλική του Τηλέμαχου                                    16
10. Τσαπράζης Απόστολος του Κωνσταντίνου                 127
11. Χριστοδούλου Σταυρούλα του Γεωργίου                     51

Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς

1. Ασδέρη - Μπρίκα Μαρία του Γεωργίου            39
2. Βασιακάκης Γεώργιος του Σπρίδωνος               37
3. Κουρελάς Ιωάννης του Γεωργίου                     115
4. Μηνά Αναστασία Ερασμία του Εμμανουήλ       60
5. Παπούλιας Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου       44
6. Τσιάμης Ευάγγελος του Στεργίου                       91 

Τοπική Κοινότητα Μακρυράχης

1. Κοτρούτσου Γαρυφαλλιά του Γεωργίου          7
2. Παναγιώτου Γεώργιος του Αποστόλου            12
3. Τσιτσιρίκος Άγγελος του Θεοδώρου                 25 

Τοπική Κοινότητα Μουρεσίου

1. Γεωργάκης Τιμολέων του Ελευθερίου           40
2. Κουτσελίνη Αικατερίνη του Θεοδώρου           6

Τοπική Κοινότητα Πουρίου

1. Βασιλείου Νικόλαος του Νικολάου                 5
2. Διακουμής Βελισσάριος του Αντωνίου            2
3. Χιώτης Ιωάννης του Βασιλείου                      48 
4. Χιώτη Μαρία του Σπυρίδωνος                        11


































Παντελής Μανίνης, υποψήφιος με την Λαική Συσπείρωση

ΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 
ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΝΙΝΗ 

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ο ΕΡΩΤΑΣ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ 
ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ,
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ''. 
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ. 
ΑΥΤΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1ον) Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
2ον) ΔΗΜΑΡΧΟΣ
3ον)ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ 1000 ΨΗΦΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
4ον)ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
4ον) ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΠΩΣ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΑΤΑΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΣΕ ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΣΕ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΣΙΩΤΕΣ, ΑΔΙΚΗΣΑΝ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ Η ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ, ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ:


1ον)ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ - ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ, ΚΙΣΣΟΥ & ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ.
2ον) ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.
3ον)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΟΜΟΡΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟ:  ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ . 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.

ΕΓΩ ΛΕΩ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 

 ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ, ΛΟΓΟ ΑΠΛΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ , ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΕΓΩ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΧΟΤΑΝ.
ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑΤΑ:
ΔΙΚΑΙΟΥ 
ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ 
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ 
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ 

ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ 

ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΕΤΟΙΜΑΤΑ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΙΚΑΝΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ . 

ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ,ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ!
 
ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ . 
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΥΝΟ. 
ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ. 
ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ , ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ. ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ 

1ον)ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ.
 
2ον)ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. 


ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ. ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 
ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ . ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ . ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΩΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; 

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ 3 ΠΙΘΑΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ. ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 3000 ΕΩΣ 4000  ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. 
ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. 

ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. 

ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
 ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΠΑΡΚΟ.
ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. 
ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ .

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
 ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 30 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014 ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ. 
ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΠΙΧΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ 1 ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ 1 ΠΑΓΚΑΚΙ 

ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΓΟΥΡΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ. 
ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ .

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ ΖΗΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ .

ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΛΙΑ  ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑ Σ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Απο την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΑΓΟΡΑ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014


  ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ    7774      
  ΨΗΦΙΣΑΝ   4844   62,31%  
  ΑΚΥΡΑ   132   2,73%  
  ΛΕΥΚΑ   35   0,72%  
             
  ΕΓΚΥΡΑ   4677   96,55%  
             
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ   696   14,88% 2 ΕΔΡΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΠΑΤΗΣ   2249   48,09% 5 ΕΔΡΕΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ   1732   37,03% 4 ΕΔΡΕΣ