Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για την ψήφιση του προυπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ζαγοράς ΜουρεσίουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ.


Την ξεκάθαρη ρότα στο πλευρό  της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των επιταγών της ΕΕ στην Τοπική Διοίκηση συνεχίζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου με την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Η πλειοψηφία, όπως ανακοινώθηκε στη Συνεδρίαση του ΔΣ, συμφώνησε σε όλα με τις οδηγίες της συγκυβέρνησης για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό που βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους δημότες. 

Για το λόγο αυτό αύξησε την ελάχιστη κατανάλωση της ύδρευσης από 0 στα 50 κυβικά επιβαρύνοντας οικονομικά τους δημότες. Διατήρησε τις διαφορές στα πάγια και τα δημοτικά τέλη, διαχωρίζοντας τους δημότες σε κατηγορίες, ανάλογα με το χωριό που διαμένουν.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα απουσιάζουν βασικά και στοιχειώδη έργα που αφορούν έργα υποδομής και προστασίας των οικισμών, έργα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, για το παιδί και τη νεολαία. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ως προτεραιότητα έργα που αφορούν και ωφελούν το λαό.
Για τους αγρότες, κλειστά κυκλώματα άρδευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και επισκευή της αγροτικής οδοποιίας.
Για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά με την επισκευή των παιδικών χαρών που η πλειοψηφία πήρε απόφαση να κλείσει.
Για τα χωριά με τα απαραίτητα έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά.
Για τους ανέργους, συνταξιούχους ΟΓΑ και άπορους με μείωση των τελών.

Καμία πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έγινε δεκτή ούτε καν για συζήτηση φανερώνοντας τους άξονες που θα κινηθεί η πλειοψηφία: Στην ίδια ακριβώς γραμμή με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Στην γραμμή υπεράσπισης του αντιλαϊκού χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης με εμπορευματοποίηση βασικών υπηρεσιών και εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου σε κάθε Δήμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και να οργανώσει την πάλη του με τη συγκρότηση Λαϊκής Συμμαχίας για αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος των λαϊκών αναγκών και κατά της πολιτικής των μονοπωλίων και των στηριγμάτων του.