ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΓΟΡΑΣ


Στη Ζαγορά, σήμερα 23-3-2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και κατοίκων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υποβαθμίζεται συνεχώς, είναι υποστελεχωμένο με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά, τα πρωινά μόλις δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό του ΚΥ ενώ τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Δημιουργούνται κενά σε νοσηλευτές ακόμα και τα πρωινά, σε πολλές εφημερίες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ενώ πολλές εφημερίες πραγματοποιούνται μονές (1 γιατρός). Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό με συνέπεια να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Το κτίριο απαιτεί επισκευές, εμφανίζει μεγάλες φθορές που καθιστούν τη λειτουργία πολλών αιθουσών αδύνατη.

Επίσης, η κατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου είναι τραγική. Πολλά σημεία είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Από καθαρή τύχη δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι οδηγοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους κατά τη διέλευση. Στο δρόμο μετακινούνται καθημερινά παιδιά, μαθητές των σχολείων, δάσκαλοι και καθηγητές αλλά και μεγάλα οχήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διακινούν τα αγροτικά προϊόντα και η συνεχής και ασφαλή λειτουργία του, είναι ζήτημα ζωής, πρωτεύων καθήκον για την περιοχή μας.

Για τους λόγους αυτούς συγκροτούμε ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ που στηρίζουν και συμμετέχουν οι φορείς της περιοχής μας και καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου σε
μεγάλη συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς,
 την
Τρίτη 2 Απρίλη 2013 και ώρα 10:00 το πρωί
Με αιτήματα:
·        Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία
·        Πλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους. Κανένας Ανασφάλιστος.
·        Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας. Άμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, μικροβιολόγου. Στελέχωση με το απαραίτητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη απρόσκοπτη λειτουργία καθ’ όλο το 24ωρο
·        Κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό, γιατί όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει γάζα ούτε για μια γρατζουνιά.
·        Επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.
·        Επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
·        Να καταργηθεί το 5ευρω.
Επίσης παλεύουμε:
·        Για την πλήρη αποκατάσταση του Οδικού Κυκλώματος Πηλίου
·        Την άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων της Εθνικής Οδού στις θέσεις
o       Από Ζαγορά έως Καράβωμα
o       Ξουρίχτι
o       Κισσός