Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ 2-4-2013

συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Κατάληψη του Δημαρχείου Ζαγοράς Μουρεσίου

Συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου Ζαγοράς Μουρεσίου

Πορεία της Λαϊκής Επιτροπής στη Ζαγορά

Συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου Ζαγοράς Μουρεσίου

Αποψη από την κατάληψη του Δημαρχείου Ζαγοράς Μουρεσίου

Εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι

Η σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ζαγοράς Μουρεσίου εδώ, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Υγείας και Πρόνοιας του λαού μας, αλλά και της ποιότητας της ζωής που βιώνουμε οι κάτοικοι μιας ορεινής περιοχής με την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου.

Το θέμα της υποβάθμισης της Υγείας  είναι σε άμεση συνάρτηση με την υποβάθμιση της Παιδείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης, με την περικοπή στο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, τις συνθήκες δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις. Με τους μισθούς και τα μεροκάματα που συνεχώς κατρακυλούν και τις ασφαλιστικές εισφορές και τα χαράτσια που συνεχώς αυξάνουν.

Κάτω από την ανάγκη να έχουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι απόμαχοι της δουλειάς υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας και Πρόνοιας συγκροτήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα στα όρια του Δήμου μας με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας. Η μαζικότητα της συμμετοχής τόσο στο κάλεσμα για την κινητοποίηση, όσο και με την σημερινή συγκέντρωση, αναδεικνύουν πως ο λαός μας έχει σε προτεραιότητα την οργάνωση της πάλης που αφορά τα πιο βασικά προβλήματα της ζωής του, όπως το ζήτημα της Υγείας αλλά και η επικίνδυνη κατάσταση της οδοποιίας στην περιοχή μας. Αναδεικνύει όμως και το εξής ζήτημα: ότι σήμερα πλέον χρειάζονται αγώνες ασυνήθιστα μαζικοί και μορφές πάλης που δεν έχουν ξαναγίνει, ώστε να μπορείς να έχεις κατακτήσεις που να ανακουφίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Απαιτείται η πλειοψηφία του λαού, μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τους συνεταιρισμούς, τις γυναικείες οργανώσεις να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αφύπνιση της συνείδησης. Να γίνει στάση ζωής του λαού μας η διαρκής πάλη για τα καθημερινά προβλήματα, η διαρκής πάλη όμως μέσα από τον συλλογικό αγώνα, γιατί μόνο τότε δεν υπάρχει απογοήτευση, γενικεύεται η πείρα από τον αγώνα, εξάγονται συμπεράσματα για το τι είδους αγώνες απαιτείται να γίνουν στις μέρες μας. 

Είναι επίσης φανερό πως η σημερινή μας μεγάλη κινητοποίηση, είναι αποτέλεσμα αγώνων που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Κυρίως θα πρέπει να σταθούμε στον ηρωικό αγώνα των αγροτών με την μαζικότερη κάθοδο στα αγροτικά μπλόκα. Ο αγώνας αυτός είχε ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον έκαναν διαφορετικό και άξιο αναφοράς. Για παράδειγμα πέρα από την πρωτοφανή μαζικότητα της κινητοποίησης, υπήρξε και ουσιαστική οργάνωση της δουλείας με πρωτοπόρο ρόλο τη δουλειά των τριών αγροτικών συλλόγων της περιοχής μας. Τα αιτήματα που τέθηκαν αφορούσαν την επιβίωση του αγροτικού νοικοκυριού, ζητούσαν τη στήριξη των εργαζομένων της πόλης, και πρόβαλαν την ανάγκη για ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας.

Δεν θα ήταν όμως σωστό να μην αναφερθούμε στον αγώνα των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Ζαγοράς, που πάλεψαν ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας τόσο σε θέματα υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής του σχολείου τους, όσο και στο ζήτημα της ποιότητας της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών και αγροτικών οικογενειών απαιτώντας ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση. Σημαντικός σταθμός και η πρωτοβουλία των μαθητών μέσα από αποφάσεις των 15μελών για το στήσιμο του μπλόκου στο Καράβωμα. «Ο δρόμος σκοτώνει» έγραψαν σε πανό που ανάρτησαν την ημέρα της κινητοποίησης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη τραγική κατάσταση του οδικού κυκλώματος και την αδιαφορία της πολιτείας να επιλύσει λαϊκές ανάγκες όπως η ασφαλής και γρήγορη διέλευση.
Άρα, η σημερινή μας συγκέντρωση και κινητοποίηση κατά κάποιο τρόπο είναι συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής τόσο οι αγροτικοί σύλλογοι όσο και τα 15μελή των μαθητών


Η υποβάθμιση της ποιότητας της Υγείας ξεκινά πρώτα και κύρια από την απουσία της πρόληψης που αφορά όλο τον κόσμο και επεκτείνεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ενίσχυση της πρόληψης που πρέπει να γίνεται από την παιδική ηλικία στοχεύει να διαπλάθει ανθρώπους που διαμορφώνουν και αναπτύσσουν την φυσική και σωματική τους υπόσταση. Κατά συνέπεια μαθαίνουν να τρέφονται σωστά, να ασκούνται και να αρρωσταίνουν λιγότερο, να μην οδηγούνται σε πολυφαρμακία και μεθόδους θεραπείας που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αντί αυτού η υγεία σήμερα νοείται ως σύστημα θεραπείας και αποκατάστασης. Αφού δηλαδή αρρωστήσουμε τι μέτρα θεραπείας και αποκατάστασης μπορούμε να λάβουμε και όχι τι μέτρα πρέπει να λάβουμε προτού αρρωστήσουμε. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο όπως θα πούμε παρακάτω.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ολοένα και συνεχόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και της παροχής Υγείας προς τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας. Αυτή τη στιγμή μόνο 2 γενικοί γιατροί κι ένας αγροτικός στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας με αποτελέσματα ορατά σε όλους:
Ελλιπή ιατρική φροντίδα και υποβάθμιση των παροχών. Τα αγροτικά ιατρεία που υπάρχουν στα χωριά του δήμου μας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση να μετακινούνται οι κάτοικοι στο Κέντρο Υγείας. Ακόμα όμως και η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία έχει ως κριτήριο τη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς τα γενόσημα είναι πιο φθηνά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποζημιώνουν το φθηνότερο φάρμακο από αυτά που κυκλοφορούν για την ίδια πάθηση.
Τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας που δημιουργούνται σε εφημερίες αλλά και πρωινά κάνουν ακόμη δυσκολότερη την παροχή Υγείας και Περίθαλψης.
Σε πολλές εφημερίες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουν έκτακτα περιστατικά όπως εμφράγματα ακόμη και 3 ώρες μέχρι να έρθει μονάδα του ΕΚΑΒ από τον Βόλο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των ασθενών.
Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως για την κάλυψη των εφημερίων του Κέντρου Υγείας μετακινούνται δύο γιατροί που δεν ανήκουν στη δύναμη του. Ακόμη και αυτό όμως δεν επαρκεί δεδομένου πως πολλές εφημερίες πραγματοποιούνται μονές δηλαδή με μόνο 1 γιατρό. Αυτό σημαίνει πως αν χρειαστεί να παραστεί γιατρός σε πιθανή μεταφορά ασθενή με ασθενοφόρο που κατά τη γνώμη μας είναι απαραίτητο τότε το Κέντρο Υγείας μένει ακάλυπτο!
Πρέπει να τονιστεί και να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Υγείας να καλύψει ακόμα και με τη στοιχειώδη υποδομή τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού. Είναι σημαντικό πως για να πραγματοποιηθεί κάλυψη καθ όλο το 24ωρο, πραγματοποιούνται διπλάσιες εφημερίες από τις κανονικές και μάλιστα απλήρωτες. Πρέπει όμως να επισημανθεί πως ο αγώνας των γιατρών και νοσηλευτών ενάντια  στις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις  δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας., ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, ενάντια στις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, ο αγώνας ώστε να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς τους και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη των Ιατρείων και να αγκαλιάσει το λαό με μαζική και οργανωμένη πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.

Επίσης οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης Υγείας. Αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες φθορές του κτιρίου που το καθιστά οριακά λειτουργικό δίνουν την εντύπωση στον ασθενή που έρχεται στο Κέντρο Υγείας εγκαταλειμμένου κτιρίου όπως τα κτίρια μετά από πόλεμο.

Θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετα:  
Μήπως είναι η μοναδική περίπτωση Κέντρου Υγείας ή Νοσοκομείου που υποβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών Υγείας; 

Εδώ μπαίνει βασανιστικά το ερώτημα: Για ποιο λόγο ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο ζήτημα όπως η υγεία του λαού μας, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα; Για ποιο λόγο ενώ ακριβαίνουν συνεχώς τα ασφάλιστρα για το λαό, η παροχή υγείας συνεχώς να υποβαθμίζεται ενώ η πρόνοια να είναι ανύπαρκτη; Για ποιο λόγο η υγεία του λαού μας αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους; Για παράδειγμα με λογικές όπως:
 αυτή η εξέταση κοστίζει περισσότερο ή αυτό το φάρμακο είναι πιο ακριβό από το άλλο ή αυτή η υπηρεσία υγείας δεν περιλαμβάνεται στις δημόσιες παροχές υγείας;

Μήπως τελικά αυτή η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας και την Ευρώπη, Μήπως τα μνημόνια είναι η αιτία και ο πραγματικός ένοχος;
Εδώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι:
Η υποβάθμιση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, ούτε ξεκίνησε με αφορμή την κρίση. Η κρίση όμως όξυνε την περικοπή των δαπανών για την Υγεία και επιτάχυνε τα αρνητικά μέτρα που χτυπούν και τσακίζουν το δικαίωμα στην δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και πρόληψη, το δικαίωμα στο ασφαλές και δωρεάν φάρμακο.

Οι εξελίξεις από το χώρο της Υγείας αναδεικνύουν τις συνέπειες της πολιτικής που ενισχύει την επιχειρηματική δράση σε Υγεία και Φάρμακο. 
Η Υγεία, η Ασφάλιση, η Πρόνοια μετατρέπονται σε εμπόρευμα που λόγω της σημασίας στη ζωή του ανθρώπου αποδίδουν πολλά κέρδη. Γι αυτό το λόγο δεν δίνεται καμία σημασία στην πρόληψη. Αυτό όμως έχει και συνέπειες Αύξηση του πληθυσμού που νοσεί, υποβάθμιση των δημόσιων δομών, περικοπές στις παροχές, όλο και περισσότεροι αποκλεισμένοι από τις υπηρεσίες Υγείας και όλα αυτά για να δοθεί ζεστό χρήμα και πελατεία σε κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακοβιομήχανους. Αλλωστε είναι διακηρυγμένος στόχος και της ΕΕ η μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους και η απελευθέρωση της αγοράς της Υγείας για να γίνουν επενδύσεις και να βρουν εκεί διέξοδο κεφάλαια, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Δηλαδή η μετατροπή της παροχής Υγείας του λαού μας σε εμπόρευμα δίνει τεράστια κέρδη σε λίγους κλινικάρχες και φαρμακοβιομήχανούς και υποβαθμίζει τη ζωή του λαού μας.
Μας απασχολεί το ζήτημα πως πολλοί εργαζόμενοι και αγρότες δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας ή έχουν ανεξόφλητες τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Μας απασχολεί το ζήτημα πως σήμερα, το 2013 που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να ανεβάσει το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, πολλοί συνάνθρωποι μας αποκλείονται από τις υπηρεσίες Υγείας και αργοπεθαίνουν μην μπορώντας να έχουν επαρκή ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη και στήριξη.  Μας απασχολεί το γεγονός πως άνθρωποι με χρόνια νοσήματα σταματούν την φαρμακευτική αγωγή γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος των φαρμάκων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα ο ιδιωτικός τομέας κυριολεκτικά θρέφεται από τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα, αλλά κυρίως με τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, με τη "διαπλοκή" - όχι με την έννοια του σκανδάλου, αν και υπάρχουν σκάνδαλα. Με την έννοια ότι ο ασφαλιστικός οργανισμός σε στέλνει στον ιδιωτικό τομέα για να κάνεις εξετάσεις, για θεραπεία κλπ. Είναι μια επίσημη διαπλοκή. Μας απασχολεί λοιπόν το ζήτημα πως με βάση τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν συμμετοχή 50% στις συμβεβλημμένες κλινικές στο σύνολο εξόδων νοσηλείας ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διπλασιαστεί.

Τα ίδια ισχύουν και στο χώρο του φαρμάκου με τις αλλαγές και τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Σε περίπτωση συνταγογράφησης φαρμάκου με τιμή μεγαλύτερη της Τιμής Αναφοράς, ο ασθενής εκτός της συμμετοχής πληρώνει και την διαφορά της τιμής. Το ερώτημα «δραστική ουσία ή φάρμακο με εμπορική ονομασία» είναι ψευτοδίλημμα. Το βασικό είναι ότι στον καπιταλισμό το φάρμακο με οποιαδήποτε μορφή είναι εμπόρευμα Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε την παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση ποιοτικού και δωρεάν φαρμάκου (είτε είναι πρωτότυπο είτε γενόσημο), με κριτήριο την αποτελεσματικότητά του και με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Υποστηρίζουμε την κατάργηση της πατέντας διότι αποτελεί μηχανισμό εξασφάλισης και προστασίας του μονοπωλιακού κέρδους, και απορρέει από την κατοχύρωση του φαρμάκου ως εμπορεύματος.

Για μας που ζούμε σε περιοχή ορεινή και η επικοινωνία με το αστικό κέντρο του Βόλου είναι δύσκολη, η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των αγροτικών Ιατρείων, η στελέχωση του ώστε να μπορεί να προσφέρει τις βασικές ιατρικές φροντίδες αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας, ζήτημα πάλης των κατοίκων της περιοχής μας.

Τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και Πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης πρέπει να αγκαλιάσουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που αγωνιά για το μέλλον. Ζήτημα πάλης η πλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους. Κανένας ανασφάλιστος.

Απαιτούμε να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας. Ιδιαίτερα ζητούμε

Άμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου και μικροβιολόγου.

Να εξοπλιστεί το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό και να προσληφθεί οδοντίατρος αφού ο σημερινός συνταξιοδοτείται. Δικαίωμα για οδοντιατρικές εργασίες να έχουν όλοι ανεξαιρέτου ηλικίας.

Κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό διότι όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει γάζα ούτε για μια γρατζουνιά.

Να επισκευαστεί το Κτίριο άμεσα γιατί ενέχει κινδύνους για τη Υγεία των ασθενών αλλά και του προσωπικού λόγω φαινομένων έντονης υγρασίας και ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία (πολυιατρείο Κισσού, Τσαγκαράδας) Να επιδοτηθούν οι αγροτικού γιατροί με επίδομα στέγης για όσο εκτελούν το αγροτικό τους. Να επαναλειτουργήσει το Υποκατάστημα ΙΚΑ Ζαγοράς και να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία οικονομικής και οικοδομοτεχνικής υπηρεσίας. Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων.

Απαιτούμε την κατάργηση κάθε χαρατσιού που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια στα Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση που αγκαλιάζει σύσσωμους τους συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην κατάσταση του οδικού κυκλώματος. Πολλά σημεία του είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων. Σε αρκετά σημεία ο κίνδυνος κατολίσθησης ολόκληρου του οδοστρώματος με συνέπεια να διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία είναι μεγάλος.
Πρέπει να σημειωθεί πως στον δρόμο μετακινούνται καθημερινά παιδιά μέσω του ΚΤΕΛ, μαθητές των σχολείων, όπως επίσης δάσκαλοι και καθηγητές των δημοτικών γυμνασίων και λυκείων της περιοχής μας. Από την κατάσταση του οδοστρώματος λείπουν τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία για τη διέλευση ορεινής οδού που λόγω του μεγάλου υψομέτρου (1200μ στα Χάνια) και των ειδικών συνθηκών επιβάλλεται οι συνθήκες ασφαλούς οδήγησης να πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Για παράδειγμα οι περιπτώσεις οδήγησης με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα, καθώς και οι περιπτώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό είναι συχνές και ακόμη πιο συχνές στους εργαζόμενους που πρέπει να βρίσκονται στη δουλεία τους τις πρωινές ώρες. Κατά αυτή την έννοια είναι απαραίτητα στοιχεία του δρόμου  η πλήρης και έντονη διαγράμμιση και σήμανση καθώς και η τοποθέτηση συστημάτων ασφάλειας εκατέρωθεν του δρόμου. Η άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων στις θέσεις Ζαγορά έως Καράβωμα, στη Θέση Κισσός μαζί με την ένωση του δρόμου Χάνια Κισσός καθώς και στο Ξουρίχτι είναι επιβεβλημένη.

Η πλήρη αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των κατοίκων της περιοχής μας. Γνωρίζουμε πως τέτοια έργα όπως η συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού Κυκλώματος που ωφελούν και ικανοποιούν τις λαικές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως κοστοβόρα που η επίσημη πολιτεία δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την συντήρηση και αποκατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπουργείο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιος έχει την ευθύνη για την επισκευή και συντήρηση του οδικού κυκλώματος, ενώ πετου΄ν ο ένας το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων στον άλλο.
Με έντονη λαϊκή παρέμβαση και πάλη μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Από τα δικά μας χέρια θα περάσει και η αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Από όλους εμάς που είμαστε σήμερα εδώ, από τη λαϊκή πάλη μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία. Χρειάζεται αγώνας και πολιτικά συμπεράσματα από την πάλη μας για το ποια πολιτική ευθύνεται για την σημερινή υποβάθμιση της ζωής μας