Λαική Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου



Προκλητική απάντηση στις κινητοποιήσεις των δημοτών και τη Λαική Επιτροπή Ζαγοράς Μουρεσίου έδωσε η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς Μουρεσίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-5-2013. Πιστός συνεργάτης και τσιράκι της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ που θέλουν την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού μας.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη της ΝΔ σε συμφωνία, ψήφισαν την παράδοση του πολυιατρείου Κισσού σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υγείας απαγορεύοντας έτσι κάθε κινητοποίηση για πρόσληψη γιατρών.

Η Δημοτική Αρχή συκοφαντούσε την κινητοποίηση των 18 συλλόγων και φορέων της περιοχής μας που παλεύουν μέσα απο τη Λαική Επιτροπή για την αναβάθμιση της Υγείας ωστε ο λαός να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Θα χαίρονται κυβέρνηση, Τρόικα με την παράδοση του Πολυιατρείου Κισσού σε ιδιωτική εταιρεία υγείας. Ανοίγουν δρόμο, για να ακολουθήσουν το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και τα Νοσοκομεία της χώρας.

Η Λαική Συσπείρωση κατήγγειλε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαιτεί να παρθεί πίσω.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους να προστατέψουμε την περιουσία μας. Το Κέντρο Υγείας, τα Νοσοκομεία και τα ιατρεία. Να παλέψουμε για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Κανένας ανασφάλιστος.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει το πολυιατρείο Κισσού και το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό (παθολόγο, παιδιάτρο, καρδιολόγο, μικροβιολόγο και γενικο γιατρό). Να κατάργηθεί κάθε χαράτσι στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.


Βασίλης Τσαπράζης
δημοτικός σύμβουλος