Στις 18 Μάη ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!




Εργαζόμενε, αγρότη, άνεργε, επαγγελματία

Εσύ που δίνεις σκληρή μάχη για να επιβιώσεις! Μας γνωρίζεις καλά, αφού ούτε χθεσινοί, ούτε ουρανοκατέβατοι, είμαστε! Στα ψηφοδέλτια μας, που στηρίζει το ΚΚΕ, πρωτοστατούν και συμμετέχουν αγωνιστές του κινήματος!

Συναντηθήκαμε μαζί σου και δώσαμε μάχες: Στα μπλόκα της αγροτιάς, στον αγώνα για την επιβίωση. Ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ που μας οδηγούν σε αδιέξοδο και μας εξαθλιώνουν.  

Στην πάλη μέσα από το εργατικό ταξικό κίνημα για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών. Στο κίνημα της νεολαίας, των γυναικών για το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα! Στην ολόπλευρη στήριξη των επαγγελματιών που τους έχουν πνίξει τα χαράτσια, οι λογαριασμοί και τα χρέη!

Στον αντίποδα κινούνται όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές της λαϊκής φτώχειας και εξαθλίωσης! Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνάνε, από το ΣΥΡΙΖΑ – αξιωματική αντιπολίτευση, μέχρι την φασιστική Χ.Α. και τις παραφυάδες της! Όλοι τους έχουν κοινό παρονομαστή: Βάζουν πλάτη! Στηρίζουν το σύστημα! Τιμώρησε τους!

Δώσαμε μάχες μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια:
·         Για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια και τα υπέρογκα τέλη!
·         Για την στήριξη και αναβάθμιση των σχολείων του δήμου μας. Ενάντια σε συγχωνεύεις και λουκέτα.
·         Ενάντια στην εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, του δάσους, των παραλιών, του αιγιαλού, των νερών!
·         Για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Καταγγείλαμε ότι μέσω του «Καλλικράτη» περνάει η ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πρωτοστατούν στις ελαστικές μορφές εργασίας, δίμηνα, πεντάμηνα, μερική απασχόληση - μερική ζωή!
·         Απαιτήσαμε βασικά έργα υποδομής για την στήριξη των δημοτών και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι έργα επιβίωσης και όρος για να παραμείνουμε στα χωριά μας!
·         Απαιτήσαμε το δίκαιο για το λαό από τη Δημοτική Αρχή και στήριξη των επαγγελματιών.

Αναδείξαμε πως ο «Καλλικράτης» αποδείχτηκε χρήσιμο «εργαλείο» στο Δήμο μας αλλά και παντού:
·         για την μετατροπή των Δήμων σε managers και ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου.
·         Για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, για λουκέτα σε δεκάδες σχολεία, παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.
·         Για την υποβάθμιση και συγχώνευση των δομών υγείας, τα χαράτσια στους ασθενείς, για την διάλυση κάθε δομής της δωρεάν υγείας και ασφάλισης.
Την ίδια ώρα οι άλλοι συνδυασμοί πίνουν νερό στο όνομα του Καλλικράτη δηλαδή στη μετατροπή των Δήμων σε αντιλαϊκό – φορομπηχτικό μηχανισμό της κρατικής εξουσίας. Είναι εξαρτημένοι από το αστικό πολιτικό σύστημα. Ψάχνονται εκεί που φυσάει ο άνεμος της αναμόρφωσης του! Καμιά Εμπιστοσύνη!

Δουλέψαμε στο κίνημα και προκαλέσαμε λαϊκές κινητοποιήσεις με γνώμονα τη Λαϊκή Συσπείρωση και μπροστάρηδες τους  συλλόγους της περιοχής μας για βασικά προβλήματα.
·         Απαιτήσαμε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
·         Απαιτήσαμε με κατάληψη του Δημαρχείου την κατασκευή των άμεσων έργων της εθνικής οδού στην είσοδο της Ζαγοράς, το Ξουρίχτι και το δρόμο Χάνια Κισσός.
·         Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στην απαξίωση του σχολείου και την ασφαλή μεταφορά.
·         Εναντιωθήκαμε στο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ζαγοράς.  Αναδείξαμε  την υποβάθμιση της  υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.
·         Αποκαλύψαμε ότι το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας συνδέεται με το ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς. Στηρίξαμε τους συνταξιούχους ενάντια στη διάλυση των συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
·         Αντιπαλέψαμε το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Ζαγοράς, του παραρτήματος του ΟΤΕ. Καλούμε σε συναγερμό για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Πρακτορείου Ζαγοράς της ΔΕΗ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση με στόχο τη διάλυση της.
·         Στηρίξαμε το κίνημα της Αγροτιάς. Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις τους, τα μπλόκα, τα συλλα-λητήρια, τις συγκεντρώσεις. Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν.

Συμπαρατάξου μαζί μας! Μπορεί να μη συμφωνείς σε όσα λέμε, δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα σωστά. Ξέρεις όμως ότι θα είμαστε στο ίδιο μετερίζι, μαζί σου, στον αγώνα.

Τα προβλήματα σου είναι και δικά μας! Μαζί θα τα λύσουμε! Με ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!