Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Η Λαική Συσπείρωση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 21.04.2015, ζητησε να συζητηθεί και να εγκριθεί ψήφισμα και να τοποθετηθούν οι παρατάξεις για τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ των ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ των Δήμων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης. Κατόπιν Ονομαστικής Ψηφοφορίας των μελών του Συμβουλίου, ΟΛΟΙ οι παρόντες Σύμβουλοι των συνδυασμών του κ Κουτσάφτη και της κ. Σαμαρά στήριξαν τη θέση του Δημάρχου που είπε πως δεν θέλει ο Δήμος να κάνει απολύτως τίποτα ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και πέταξε το μπαλάκι στην Ενωση Δήμων να διαμαρτυρυθεί, λέγοντας μάλιστα πως είναι και ...."μνημονιακός". 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...... ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

Τρεις μήνες μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από τις θολές προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έφεραν αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά, ακολουθώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προχώρησαν σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Στη συνέχεια, πρώτη η Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) μετέφερε τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αντίστοιχα έπραξε και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, χρήματα δηλαδή που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

Στις 20 Απρίλη η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Οι παραπάνω υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;

Αυτές οι ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. 

Η απόφαση της συγκυβέρνησης για το δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου σημαίνει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι λειτουργίες και οι δομές στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πολιτική.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να μας απαντήσει πώς θα πραγματοποιηθούν βασικά και στοιχειώδη έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και αφορούν την προσβασιμότητα στα δημοτικά διαμερίσματα αφού μετά το φετινό χειμώνα  επείγουν έργα όπως η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά έργα, έργα ύδρευσης και άρδευσης, επισκευές των σχολικών κτιρίων της περιοχής μας. Πώς θα επισκευαστούν οι παιδικοί σταθμοί; Συνολικά, πώς ο δήμος μας θα υλοποιήσει μία σειρά μικρά και μεγάλα έργα από το τεχνικό του πρόγραμμα;

Με την ΠΝΠ αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευση που συντελείται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων είναι μακριά και καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του ελληνικού λαού.

Ως Δημοτική Αρχή καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει και δηλώνουμε ότι δεν θα καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI. Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους και αγρότες να απειθαρχήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους