Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ζαγοράς Μουρεσίου

   Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στο δημαρχείο Ζαγοράς έγινε εκδήλωση - συζήτηση της επιτροπής αγώνα για τις πολιτικές εξελίξεις, την οργάνωση του αγώνα και της πάλης του λάου, των κατοίκων του δήμου μας.
   Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι συνέπειες που αφορούν το λαό της περιοχής από την καπιταλιστική κρίση και την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

   Επισημάνθηκε η σημασία της οργάνωσης του αγώνα, της πάλης των εργαζομένων και αγροτών, των νέων, η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό και λαικό κίνημα, όπως εκφράζεται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ.
   Νέο χτύπημα ετοιμάζει η αστική τάξη της χώρας μας, στο λαό  για να μεταφέρει τις συνέπειες της κρίσης που ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης δημιουργεί.

    Ετοιμάζεται νέο ολέθριο χτύπημα στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Υποβάθμιση της Υγείας του λαού μας, της πρόνοιας και της ασφάλισης αφου τα ασφαλιστικά ταμεία θα μηδενίσουν τις παροχές προς τους ασφαλισμένους.
   Η μέχρι σήμερα ελεγχόμενη χρεοκοπία συνίσταται στο γεγονός οτι έχουν κοπεί τα ακρως απαραίτητα κονδύλια για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Ήδη, παρατηρείται πρόβλημα με τη θέρμανση των μαθητών στα σχολεία του δήμου μας.
   Επίσης ετοιμάζεται σαρωτικό χτύπημα στους αγρότες, με την αλλαγή του ειδικού καθεστώτος από την 1-1-2012 αφου πλέον θα καλούνται σε τήρηση βιβλίων και επιβολή φόρων, οπως το χαράτσι του "τέλους επιτηδέυματος".

   Η Επιτροπή Αγώνα μέσα κατέληξε σε αγωνιστικές μορφές πάλης που στόχο έχουν την ενημέρωση του λαού του δήμου μας και την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, την τροφοδότηση της αντεπίθεσης του λαού μας, την οργάνωση της πάλης για την δική του ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

   Συγκεκριμένα η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ καλεί το λαό του δήμου μας: 
  1.    Να αρνηθεί την πληρωμή του χαρατσιου μέσω της ΔΕΗ. Να δημιουργηθούν επιτροπές σε κάθε γειτονιά που θα αναλαμβάνουν την εξόφληση μόνο του ρεύματος στα σπίτια και θα εμποδίζουν κάθε προσπάθεια διακοπής της παροχής.
  2.    Καλούμε του φορείς της περιοχής μας να αναλάβουν δράση για μαζική αρνηση πληρωμής των χαρατσιών.
  3.    Καλούμε το δήμο σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο τη λήψη μέτρων προστασίας του λαού ενάντια στην κρίση. Να ανακληθεί η 144/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη αναπροσαρμογή της ΤΙΜΗΣ ΖΩΝΗΣ των ακινήτων, και να ληφθεί απόφαση για επαναφορά της τιμής ζώνης στα 293 Ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και προηγουμένως. Να ληφθεί απόφαση για κατάργηση του ΤΑΠ, οπως είχε προτείνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2011.
  4.    Καλούμε του αγρότες της περιοχής σε συστράτευση με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) για τη δημιουργία γραμματείας ΠΑΣΥ Ζαγοράς. Επίσης σε δράση για δραστηριοποιηση του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ σε όφελος των αγροτών και όχι της κυβερνητικής πολιτικής, μεσω άμεσων εκλογών.
  5.    Καλούμε σε γενικότερη ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ των λαικών στρωμάτων στις επιταγές της ΕΕ, της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ή της όποιας Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑΟΣ προκύψει για να κάμψει τη λαική δυσαρέσκεια και να επιβάλλει νέα σαρωτικά αντιλαικά μέτρα.
  6. ΥΠΑΚΟΗ και ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ στα λαικα δικαιώματα και συμφέροντα. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Η επιτροπή Αγώνα αποτελειται από τους:
  1. Καρκαλά Γιώργο, οικοδόμο 
  2. Κουρελά Τριαντάφυλλο, έμπορο
  3. Παπούλια Κυριαζή, διευθυντή δημ. σχολειου Ζαγοράς
  4. Σταυρόπουλο Βασίλη, λογιστή
  5. Τσαπράζη Βασίλη, πολιτικό μηχανικό, δημ σύμβουλο