ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ για το ΧΑΡΑΤΣΙ


ΔΗΜΟΣ    ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ                      ΖΑΓΟΡΑ  18/11/2011
            

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ


Με την 302/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ζαγοράς – Μουρεσίου το οποίο συνεδρίασε στις 18/11/2011  αποφασίστηκαν    ΟΜΟΦΩΝΑ  τα παρακάτω:

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι Δημότες – Δημότισσές μας , που καλούνται να καταβάλλουν το ειδικό τέλος – χαράτσι  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρόκειται για ποσά δυσβάσταχτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία , ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων του , στοχεύοντας στην δημιουργία κοινωνικής      << ομπρέλας προστασίας >> με σκοπό την συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες.
Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι  μην μείνει χωρίς  ηλεκτρικό ρεύμα και κυρίως  οι χρονίως πάσχοντες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ασθένειες   και η ζωή τους εξαρτάται από σκευάσματα που συντηρούνται  στο ψυγείο και συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.
Προτείνεται  :
1/.Οργανωμένα ο Δήμος να συμπαρασταθεί σε κάθε δημότη που θα αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι.
2/. Όσοι δημότες πληρώσουν στα ΑΤΜ μόνο το ποσό που αντιστοιχεί σε ρεύμα – Δημοτικά Τέλη – ΕΡΤ , χωρίς το  ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι , θα προσκομίζουν αντίγραφο της απόδειξης και του ειδοποιητηρίου της ΔΕΗ μαζί με δήλωση την οποία θα παραλαμβάνει νομικός εκπρόσωπος του Δήμου για την κατάθεση εξώδικου μαζικά προς την ΔΕΗ .
Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα προβεί σε αποστολή εξωδίκων για τις λανθασμένες και αυθαίρετα καθορισμένες τιμές ζώνης από την ΔΕΗ.
3/. Ο διορισμός  νομικού παραστάτη ο οποίος θα αναλάβει να παρέχει την απαραίτητη νομική συνδρομή , σε όσους συνδημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το χαράτσι , με οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
4/. Οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου να συγκροτήσουν επιτροπές εθελοντών οι οποίες θα αποτρέπουν την διακοπή ρεύματος  σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι , η αδυνατούν να το πληρώσουν. Στην περίπτωση τυχόν δικαστικής εμπλοκής τα έξοδα θα αναλάβει ο Δήμος .
5/. Να μειωθούν κατά 50% οι αντικειμενικές αξίες στις τιμές ζώνης στον Δήμο μας , λαμβάνοντας υπόψη το ορεινό και μειονεκτικό της περιοχής καθώς και την οικονομική κρίση και να μην αποτελέσει μόνιμο καθεστώς.
6/. Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ Βόλου την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011.
7/. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί στον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε.