Για τις υποτροφίες και τα κληροδοτήματα



Αίτηση,
του δημοτικού Συμβούλου
της Ελάσσονος Μειοψηφίας
Βασίλη Τσαπράζη
Ζαγορά 14-11-2011

Προς
τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, κ Δημήτριο Ιωάννου


κ Πρόεδρε,
Σε προηγούμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ. την 22-9-2011 στην Τσαγκαράδα σας είχα ζητήσει την πλήρη ενημέρωση του Δ.Σ. για τα κληροδοτήματα στα οποία είναι υπεύθυνος ή συμμετέχει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.
Όπως είχα αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει μεγάλη δυσκολία εξ αιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών νοικοκυριών, μεταξύ αυτών και των οικογενειών που έχουν ένα ή δύο παιδιά που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι φοιτητές και σπουδαστές καλούνται να πληρώσουν φωτοτυπίες και υλικά της σχολής όπου φοιτούν, ενοίκια για την στέγαση, αφού οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν μόνο το 2% περίπου των φοιτητών. Επίσης καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο ακόμα και για την σίτιση τους στις φοιτητικές λέσχες.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως η λήψη του πτυχίου δεν συνεπάγεται και εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή, αλλά με την ανεργία να έχει φτάσει το 20% οι απόφοιτοι αναγκάζονται να εργάζονται με  πολύ χειρότερους όρους εργασίας, και επίσης να στηρίζονται οικονομικά για πολλά χρόνια από τους γονείς τους

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι υποτροφίες έχουν κοπεί εντελώς σε φοιτητές και σπουδαστές που προέρχονται από τον δήμο μας.

Σας παρακαλώ λοιπόν να φέρετε στην επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ.  σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα:
 την πλήρη ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα Κληροδοτήματα, με ταυτόχρονο κάλεσμα των γραμματέων των κληροδοτημάτων για πλήρη ενημέρωση και λήψη ανάλογης απόφασης του Δ.Σ. έτσι ώστε ΟΛΑ τα παιδιά που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ προερχόμενα από τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου να τυγχάνουν υποτροφίας που θα τους εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ενασχόληση με τα μαθήματα και το  φοιτητικό – σπουδαστικό κίνημα.

Με τιμή

Βασίλης Τσαπράζης