Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Ζαγορά

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, τον Απόστολο Νάνο, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και τον Βασίλη Τσαπράζη, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Ζαγορά 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης και με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τα χωριά εκφράστηκε η απόγνωση των αγροτών, ενώ τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών η παρέμβαση του κόμματος για τη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, καθώς επίσης για την άμεση καταβολή του υπολοίπου 35% της περσινής αποζημίωσης που παρακρατείται από τον ΕΛΓΑ. Επίσης αναφέρθηκαν στη μείωση της τιμής ανά κιλό, από 51 λεπτά στα 45, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο την αποζημίωση, σημειώνοντας ότι η καλλιέργεια στην περιοχή δεν πραγματοποιείται με μηχανικό τρόπο, αλλά χειρωνακτικά, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη στα αιτήματα και δεσμεύτηκε για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με επίκαιρη ερώτηση του κόμματος αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η αποζημίωση στο 100% της ζημιάς είναι πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος καθώς και η λήψη μέτρων όπως η αντιχαλαζιακή προστασία. Τέλος, κάλεσε τους αγρότες σε διεκδίκηση και συστράτευση για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.