Απόφαση 158/2015 του Δ. Σ. Ζαγοράς Μουρεσίου με την οποία ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνούνται την οικονομική ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου Ζαγοράς "Κένταυρος"


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΗΣ : 10.08.2015
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΗΣ : 12η
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 158η
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 10.08.2015
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ : 7907/25-08-2015

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήµατος του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «Κένταυρος», για οικονοµική ενίσχυση για την διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων έτους 2015.

∆ήµαρχος : Κουτσάφτης Παναγιώτης
ΣΥΝΘΕΣΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
Πρόεδρος : Χιώτης ∆ηµήτριος
Αντιπρόεδρος : Καµπούρης Νικόλαος
Γραµµατέας : Κουτσελίνης Προκόπιος

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :
1.ΣΟΥΛ∆ΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
2.ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
3.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
4.ΑΛΤΙΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
5.ΧΙΩΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΑΡΙΝΟΣ
6. ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
7. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8.ΒΑΣΤΑΡ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
10. ΚΑΟΥΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
11.ΡΕΠΑΝΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
12.ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
13.ΜΠΡΙΖΗΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ
14.ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
15.ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
16.ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
17. ΚΟΥΡΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :
1.       ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕ∆ΡΟΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ :
1.ΧΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Τ.Κ. ΠΟΥΡΙΟΥ
2. ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ - Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ
3.ΓΛΟΥΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - Τ.Κ. ΚΙΣΣΟΥ
4. ΜΑΜΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Τ.Κ. ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
5. ΝΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Τ.Κ. ΤΣΑΓΚΑΡΑ∆ΑΣ
6. ΝΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Τ.Κ. ΞΟΥΡΥΧΤΙΟΥ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕ∆ΡΟΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ :
1.ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ∆.Κ. ΖΑΓΟΡΑΣ
2.ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ - Τ.Κ. ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ
3.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - Τ.Κ. ΑΝΗΛΙΟΥ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Π Ο Φ Α Σ Η Σ Από το πρακτικό της 12ης Τακτικής Συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Ζαγοράς - Μουρεσίου, που συνεδρίασε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ∆ήµου Ζαγοράς - Μουρεσίου, στην Ζαγορά, την 10.08.2015, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 19:00 .

ΘΕΜΑ : 6ο Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήµατος του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «Κένταυρος», για οικονοµική ενίσχυση για την διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων έτους 2015. Ο κ. Πρόεδρος, έθεσε υπόψη του σώµατος την από 17-07-2015 αίτηση του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «Κένταυρος», η οποία έχει ως παρακάτω :
********************************************
Στη συνέχεια, ο κ. ∆ήµαρχος πρότεινε την ενίσχυση Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» µε το ποσό των 1.000,00 €.
Ο Αντιπρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίο,υ κ. Καµπούρης Νικόλαος, ανέφερε τα παρακάτω : ∆ιαφωνώ µε την οικονοµική ενίσχυση του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς, για τον λόγο ότι δεν υπάρχει ισοτιµία µεταξύ των Συλλόγων του ∆ήµου µας, οι οποίοι θα πρέπει να ενισχύονται ισότιµα.
Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος της µείζονος µειοψηφίας, κ. Κατσιφός Απόστολος, δήλωσε ότι συµφωνεί µε την τοποθέτηση του κ. Καµπούρη.

Στη συνέχεια, ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Σώµα σε ονοµαστική ψηφοφορία προκειµένου να αποφασίσει επί του θέµατος.
Υπέρ του αιτήµατος για οικονοµική ενίσχυση στον Αθλητικό Όµιλο Ζαγοράς «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ψήφισαν έξι (6) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, ήτοι : Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. Χιώτης ∆ηµήτριος (ο οποίος δήλωσε ότι παρά τις οικονοµικές δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε, δε θα πρέπει να σταµατήσουµε να στηρίζουµε δράσεις πολιτισµού και αθλητισµού ειδικότερα, ενώ θα πρέπει να ενισχύονται όλοι οι σύλλογοι που βρίσκονται στα όρια του ∆ήµου µας για τις δράσεις τους), ο Αντιδήµαρχος κ. Κοντογιώργος Απόστολος, ο Αντιδήµαρχος κ. Μαργαρίτης Κων/νος, οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Κουτσελίνης Προκόπιος, κ. Τσαπράζης Βασίλειος (µε την παρατήρηση ότι θεωρεί ότι το ποσό των 1.000,00 είναι µικρό σε σχέση µε το έργο το οποίο προσφέρει ο Αθλητικός Όµιλος Ζαγοράς) και ο κ. Κουρελάς Τριαντάφυλλος (ο οποίος συµφωνεί µε την τοποθέτηση του κ. Τσαπράζη).

Κατά του αιτήµατος για οικονοµική ενίσχυση στον Αθλητικό Όµιλο Ζαγοράς «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ψήφισαν έξι (6) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, ήτοι : Οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Καουνάς Βασίλειος (ο οποίος δήλωσε ότι δε συµφωνεί µε την επιχορήγηση αυτή, καθώς στην παρούσα φάση ο ∆ήµος αντιµετωπίζει σοβαρότατα οικονοµικά προβλήµατα τα οποία επηρεάζουν άλλους τοµείς των δράσεών του), κ. Ρεπανίδης Βασίλειος (ο οποίος δήλωσε ότι συµφωνεί µε την τοποθέτηση του κ. Καουνά), κ. Μπρίζης Θεόδωρος, κ. Κατσιφός Απόστολος, κ. Λάσκος Κων/νος και ο Αντιπρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. Καµπούρης Νικόλαος.

Παρόντες δήλωσαν πέντε (5) ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, ήτοι : Η Αντιδήµαρχος κ. Χριστοδούλου Γεωργία, οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Χιώτης ∆ηµήτριος - Μαρίνος (µε την παρατήρηση ότι καταψηφίζει την παρούσα απόφαση για το λόγο ότι δεν υπάρχει οικονοµική δυνατότητα από πλευράς του ∆ήµου για την χορήγηση χρηµάτων σε συλλόγους στην παρούσα φάση, λόγω προβληµάτων που υπάρχουν σε άλλους τοµείς δράσης του ∆ήµου, καθώς κι ότι αν δοθούν χρήµατα θα πρέπει να δοθούν σε όλους του συλλόγους), κ. Βασταρδής Κων/νος, ο Αντιδήµαρχος κ. Γαρυφάλλου Αναστάσιος και η κ. Σαµαρά Μαρία (µε την παρατήρηση ότι δεν υπάρχει ισοτιµία ανάµεσα στους Συλλόγους της περιοχής).
Οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Σουλδάτος Απόστολος και κ. Τσελεπής Απόστολος, είχαν αποχωρήσει από την συνεδρίαση πριν την έναρξη της συζήτησης των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης.
Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Αλτίνης Ανέστης απουσίαζε κατά την διάρκεια της ονοµαστικής ψηφοφορίας.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, αφού έλαβε υπόψη :
• Την από 17-07-2015 αίτηση του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «Κένταυρος»
• Την πρόταση του κ. ∆ηµάρχου
• Τ’ αποτελέσµατα της ονοµαστικής ψηφοφορίας
• Τις διάφορες τοποθετήσεις
• και µετά από διαλογική συζήτηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Απορρίπτει την από 17-07-2015 αίτηση του Αθλητικού Οµίλου Ζαγοράς «Κένταυρος», µε την οποία ζητείται η οικονοµική ενίσχυσή του, για την διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων έτους 2015.
 Η απόφαση αυτή πήρε αριθµό 158/2015.
Αφού αναγνώσθηκε και συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, υπογράφεται ως εξής :
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ∆.Σ. ΤΑ ΜΕΛΗ (ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ζαγορά, 18.08.2015
O ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ