Παράσταση διαμαρτυρίας με συλλογή υπογραφών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου για τον απαράδεκτο τρόπο κοπής αιωνόβιου πλάτανου στον Άγιο Ιωάννη.


Ζαγορά 15.04.2020
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου έπειτα από τη δημοσιότητα την οποία έλαβε το θέμα για τον απαράδεκτο τρόπο κοπής αιωνόβιου πλατάνου σε κοινόχρηστο χώρο, στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, καταθέσαμε έγγραφο ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου.
Παράλληλα καλούμε όλους τους δημότες του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε αυτό πραγματοποιηθεί, μέσω συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών, για να εκφράσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεση μας στην κοπή αιωνόβιων δέντρων από την Δημοτική Αρχή, η οποία δε σέβεται, ούτε εμάς, ούτε το περιβάλλον και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Για την ηλεκτρονική υπογραφή μπορείτε να επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Η Δημοτική Αρχή, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ θα έπρεπε να λαμβάνει μέτρα προστασίας των εργαζομένων του Δήμου, των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και την ιδιαίτερη μέριμνα των αδέσποτων ζώων, επέλεξε το περασμένο Σάββατο να επιστρατέψει τις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιώτες, για την ολοκληρωτική κοπή αιωνόβιου πλατάνου, που κοσμούσε την πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Ακόμη περισσότερο, αντί να αξιοποιεί τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στην πλήρη καταγραφή των ζημιών και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, τους έβαλε μέρα Σάββατο, εκμεταλλευόμενη την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων, για την αποφυγή διαμαρτυριών, στην κοπή «από τον πάτο» του πλατάνου της πλατείας.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της εξ ολοκλήρου κοπής, πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει την έγκριση, ούτε της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ Ζαγοράς Μουρεσίου, ούτε της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, ενώ ακόμη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας δεν είχε ενημέρωση.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε τέτοιες πράξεις, απομείωσης του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, ειδικά στους πιο πυκνοδομημένους οικισμούς όπως είναι ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη, και ιδιαίτερα για ένα είδος που είναι προστατευόμενο από την πολιτεία.
Το φαινόμενο της καταστροφής των δέντρων στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Ιωάννη δεν είναι τωρινό. Θυμίζουμε ότι κατά τα προηγούμενα έτη, «άγνωστοι» είχαν πραγματοποιήσει διάτρηση και έκχυση με δηλητήριο, σε πλατάνια, που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο της παιδικής χαράς, το οποίο αναφέρθηκε και σε Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου.