Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για Μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της πρωτόδικης απόφασης των εργαζομένων του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, και πληρωμή των αναδρομικών και επιδομάτων που τους οφείλονται

ΑΙΤΗΣΗ
 Ζαγορά 5/11/2018
Των Δημοτικών Συμβούλων
της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς Μουρεσίου

Βασίλη Τσαπράζη,
Τριαντάφυλλου Κουρελά

  
Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ Ζαγοράς Μουρεσίου

(Με σκοπό την Εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του ερχόμενου Δ. Συμβουλίου και τη λήψη αντίστοιχης απόφασης)

Θέμα: «Μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της πρωτόδικης απόφασης των εργαζομένων του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, και πληρωμή των αναδρομικών και επιδομάτων που τους οφείλονται»



Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν δικαιωθεί από πρωτοβάθμια δικαστήρια, μονομελή πρωτοδικεία ή ειρηνοδικεία σχετικά με την καταβολή 13ου , 14ου μισθού και επιδομάτων.
Σύμφωνα με το Ν4447/2016 α.54 είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου να ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν με μια σειρά νόμους από όλες τις κυβερνήσεις και την οικονομική δυσχέρεια που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αλλά και τη μη απόδοση παρακρατηθέντων από το Κράτος, η Κυβέρνηση εκβιάζει τους Δήμους στο να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα (έφεση) κατά της απόφασης που δικαιώνουν πρωτόδικα τους εργαζόμενους.
Στην ουσία βάζουν σε αντιπαράθεση τον Δήμο με τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Επίσης παρακρατούν νομοθετημένα έσοδα των Δήμων οδηγώντας τους σε οικονομική ασφυξία.
Για παράδειγμα είναι νομοθετημενα έσοδα των Δήμων που δεν τους αποδίδονται το 11,3% του ΕΝΦΙΑ, το 12% του ΦΠΑ και το 21,3% του Φόρου εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων.


Ζητούμε:
1. Να μην ασκηθούν ένδικα μέσα από το Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου για τους εργαζόμενους οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτόδικα σε σχέση με δώρα και επιδόματα από την εργασία τους.

2. Να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη πληρωμή των αναδρομικών και σε όσους δεν προσέφυγαν πρωτόδικα αλλά τα δικαιούνται με τον ίδιο τρόπο.

3. Να διεκδικήσει ο Δήμος τα παρακρατηθέντα που του οφείλονται από το Κράτος.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βασίλης Τσαπράζης
Τριαντάφυλλος Κουρελάς